петак, 30. мај 2014.

Buhtle


Testo:
600gr brasna
20gr svezeg kvasca
3 zumanca
100gr maslaca,istopiti
80gr secera
300ml toplog mleka1 kasikica mala soli
vanilin secer,limunova korica,malo soli
Za  nadev :eurokrem dzem...

Staviti kvasac da se aktivira u toplom mleku sa kasikom  secera i brasna .
U vanglu  staviti brasno,secer,vanilin-secer,limunovu koricu,koju izrendate.
U podignuti kvasac dodati zumanca  i istopljen ,prohladen maslac,malo viljuskom razmutiti zumanca  i sve sipati u brasno.
Umesiti glatko testo.

Umeseno testo sam ostavite u vangli da odvostruci svoj volumen 1h treba da odstoji 
Naraslo testo podeliti na 20 loptica i malo ih doraditi, lagano. Svaku lopticu malo dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika oko 9 cm. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa do nedev ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim maaslacem i stavljati ih u podmazanu duboku tepsiju. Obod tepsije treba da je najmanje 5 cm. Buhtle ostaviti još oko 20 minuta da još narastu i peči ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 - 40 minuta. pecene buhtle posuti prah secerom u koji smo predhodno dodali 1 vanilin secer.

Нема коментара:

Постави коментар