петак, 2. мај 2014.

Prebranac



1kg belog pasulja tetovca 
4 glavice crnog luka
2 struka praziluka
3 cena belog luka
1 kasika aleva paprike
1 kasikica soli 
bibera po ukusu 
2 kasike zacin c
lovor list
150 ml ulja 



Pasulj očistite, operite ga, pa nalijte hladnom vodom i ostavite preko noći. Kada voda proključa, procedite pasulj i bacite tu prvu vodZu. Zatim nalijte pasulj mlakom vodom, dve glavice crno lua  glavice sitno iseckajte i stavite da se kuvaju zajedno s pasuljem.  Posolite ga i ostavite da se kuva dok pasulj ne omekša, a zatim ga ocedite. Deo vode sačuvajte. Beli deo praziluka isecite na kolutove, iseckajte i beli luk  crni luk na rebarca iseckajte , pa  sve pržite na vrelom ulju. Na pola dinstanja posolite i dodajte lovorov list. Kada luk postane staklast, skinite sa vatre, dodajte mlevenu začinsku papriku, slatku, mozete i  ljutu, po ukusu vasem , pa sve promešajte i pospite krupno mlevenim biberom. Staviti u posudu za pecenje dodajte preostlu vodu od pasulja pa stavite u rernu da se zapece peci oko 25 minuta na 200c .

   

Нема коментара:

Постави коментар