четвртак, 1. мај 2014.

Jacine krofne

POTREBBNO JE
1Kg mekog brasna
500mil mlakog mleka
50gr kvasca
1 kasikica soli
3 zumaceta
2 kasike secera
1 soljica ulja za testo
ulje za przenje 
Priprema: kvasac razmutiti sa 6 kasika mleka i 2 kasike secera ,ostaviti da uskisne.
U plasticnu posudu sipati 1kg brasna ,3 zumaceta,1 solljicu ulja ,kasikicu soli i preostalo mleko,kad kvasac uskisne dodati smesu i i umesiti glatko testo.Ostaviti da nadodje oko 40minuta.,potom ga ponovo izraditi varjacom i ostaviti da nadodje jos jednom.
Na kuhinjskom stolu razviti jufku debljine 0,5cm casom, vaditi krofne ostaviti da odstoje jos 10 minuta.
U serpi ili dubljem tiganju sipati ulje i na vrelom ulju prziti krofnice, vaditi ih na tacni u kojoj smo stavili pek papir da bi upile visak masnoce,krofne posuti secerom u prahu zamirisan sa vanilinim secerom.

Нема коментара:

Постави коментар