четвртак, 11. фебруар 2016.

Domace krofne

750 g brašna
1 dl Ulja
4 kašike šećera
1 jaje
1 žumance
500 ml mleka
40 g svežeg kvasca
malo soli
2 kesica vanilin šećera
1 rendana korica limuna
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje
Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom narendajte jednu koricu svezeg limuna.Testo dobro izradite 
Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.

Нема коментара:

Постави коментар