четвртак, 4. фебруар 2016.

brza salama od keksa i cokolade

  • 500 g keksa 
  • 250 ml mleka,
  • 250gr margarina,
  • 100gr kokosa 
  • 100 g šećera,
  • 60gr cokolade
  • 1 kašičice ekstrata ruma
  • kokosa za ukras
Priprema 
Na vatru stavite mleko i šećer pa neka se otapa polako, kad provri dodajte margarin i mešajte dok se i on skroz ne otopi.  Kad se margarin otopio dodajte cokoladu nek se i ona otopi  i ostavite da se prohladi,Dodajte rum i kokos pa prelijte preko keksa. Promešajte i ostavite  da odstoji malo, da keks upije tečnost. Izmesite pa stavite smesu na foliju koju ste posuli sa kokosom i kako uvijate i oblikujete salamu  Ostavite 3h sati u frižideru da odstoji pa secite na krugove pospite kokosom i sluzite.

Нема коментара:

Постави коментар