четвртак, 3. март 2016.

Fasirane snicle sa prezlama

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 2  kriške starog hleba 
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 soljica mleka (60ml)
  • 2 čena belog luka
  • na vrh kašičice bibera
  • 1 kašika vegete
  • 1 jaje
  •  5 kašika prezle
  • malo sekan persun lista
Izmrviti hleb i naliti mleko pa rukom izgnječiti.
U drugu posudu staviti meso, mleveni crni luk, beli luk i začine seckan persun 
Dodati hleb i jaje pa rukama izmesiti masu.
Ostaviti malo u frižideru 20  minuta.  U tiganj sipati ulje,
Oblikovati rukom faširke i uvaljati svaku u prezlu pa staviti da se peku ravnomerno sa obe strane na tihoj vatri dok ne dobiju zlatno zutu boju.
gotove snicle sluziti z pire krompiri spanac 

Нема коментара:

Постави коментар