среда, 13. јануар 2016.

Pileca krem corbica

Sastojci 
400 gr. mesa   pilceg belog 
1,5 l. vode 
1 glavica luka 
2 sargarepe 
1 kasika brasna 
persunov list 
kasika vegete 
so, biber 
3 kasike ulja 
1 zumance 
3 kasike pavlake 
2 kasike sveze cedjedjenog limunovog soka 

Priprema 
Luk iseci na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati sargarepu takodje iseckanu na kockice, dinstati nekoliko minuta dok ne omeksaju. Dodati meso, proprziti ga, posuti jednom punom kasikom brasna, izmesati i zatim doliti toplu vodu.Kada prokuva, dodati zacine i persunov list i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je skuvana skinuti sa vatre i dodati zumance i pavlaku. 
Umutiti zumance sa pavlakom, sipati malo corbe, razmutiti i vratiti u corbu. 
Ako zelite kiseliju corbu, dodajte joj limunov sok.

Нема коментара:

Постави коментар