четвртак, 24. април 2014.

Princez krofne

Kora
3 jaja 
200ml vode 
6 kašika oštrog brašna
100ml ulja 

Za fil:

1l mleka
3 žumanca
80g pudinga od vanile
200g margarina
10 kašika šećera
100ml šlaga 

Priprema kore:Stavite vodu i ulje da provri. Kad provri sklonite sa vatre, pa dodajte brašno, punih 6 kašika uz neprestano mućenje. Kad se smesa sjedini i postane gusta ostavite da se hladi. U mlaku smesu dodajte 2 jaja pa ponovo mutite, a ako je pregusto dodajte i treće. Nekad su jaja malo krupnija pa je na ovu meru dovoljno dva. Ako je i dalje pregusta da bi išla u špric dodajte i treće pa sve umutite mikserom. 

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem u plehu, na koji ste stavili pek papir, oblikujte krofnice. Vrtite špricem od sredine prema napolje u krug, pa u vis. Stavite da se peku 15 minuta, odnosno dok ne porumene. Nikako ne otvarajte rernu kad su pečene već ih ostavite da se u rerni skroz ohlade.za to vreme napravite fil tako što ćete žumanca, puding, šećer i 200ml mleka umutiti posebno, a preostalo mleko staviti da se kuva. Kad mleko prokuva, dodati smesu sa pudingom i žumancima, pa kuvati fil uz neprestano mešanje oko 4 minuta. U ohlađen fil potom dodati umućem margarin sa 2 kašike umućenog šlaga.Zatim, presecite krofne na pola, trebalo bi da su šuplje iznutra, pa filujte sa kremom koristeći špric. Sledeći sloj je od šlaga za koji isto možete da koristite špric kako biste ih lepo nafilovali. Na kraju stavite poklopce i pospite krofne sa prah šećerom

2 коментара: