понедељак, 28. април 2014.

Limun Krempita sa kokosom

Kora

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika ulja
  • 1/2 praška za pecivo

    Fil

  • 750 ml vode
  • 6 belanaca
  • 9 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga
  • 2 kesice šlaga
  • 50gr kokosa
Priprema kore :  Umutiti žumanca sa šećerom da bude kremasto, zatim postepeno dodavati mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo i sjediniti fino smesu. Staviti u podmazan pleh i peći na 200*C oko 20 minuta. 
Priprema fila: Belanca umutiti u čvrst sneg i ostaviti sa strane, vodu staviti da prokuva, posebno umutiti puding sa šećerom pa dodati u vodu i neprestano mešajući kuvati 3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati sneg od 6 umućenih belanaca, smesu izjednaciti pa preliti preko kore. Odozgo premazati umućenim šlagom. Krempitu ukrasiti po želji kokosom

Нема коментара:

Постави коментар