петак, 23. октобар 2015.

Brza cokoladna torta

750gr gustav keksa petit)
3 soljice skuvane crne kafe
2 kasike arome ruma

Fil
750ml mleka
150gr menaz crne cokolade za kuvanje
4 zumanceta
200gr prah secera
250gr margarina
3 vanilin secera

dekoracija
150gr krem slaga od cokolade
100ml mleka
2 rebra rendane cokolade


Skuvati kafu, procedite da nema taloga i u to dodajte rum. Fil: Umutiti žumanca sa vanil šećerom, brašnom i 100 ml mleka. Prostalih 650 ml staviti da kuva. Kada prokuva dodati smesu sa umućenim žumancima i mešati oko 2-3 minuta da se sgusne. Čokoladu otopiti i dodati filu. Fil ohladiti pa dodati posebno umućen margarin sa prah šećerom. Keks umakati u kafu pa ređati na tacni i flovati tortu. Meni je bilo 5 redova keksa. Celu tortu premazati preostalim filom. Odozgo dodati 150 g umućenog krem šlaga od čokolade, posuti rendanom čokoladom. Ostaviti da keks omekša i uživati u brzom slatkišu :)

Нема коментара:

Постави коментар