уторак, 6. јануар 2015.

Punjeni Saran sa povrcem

Saran svez 2,5kg
300gr sargarepe
600gr krompira
2 sveze paprike 
1 glavica belog luka
1 vezica persun lista
vegete 2 kasike
maslinovo ulje 100ml 
biber po ukusu
1 limun
belo vino 200ml
PRIPREMA 
Sarana ocistite dobro  i opereite zaseci ga na tri mesta odozgo . Sitno iseckajte beli luk, sargarepu krompir i papriku  u to ostaviti seckan persun list list u sve to dodajte maslinovo ulje vegetu i cedjeni limun ovom smesom napuniti sarana. cackalicama pricvrstiti na nekoliko mesta. 
 Oko ribe (prazan prostor u pekaču) staviti iseckani krompir, šargarepu i ostatak šampinjona. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Ako je ostao nadev, preko staviti i njega. Preliti maslinovim uljem po povrću i ribi, pa preklopiti, zatvoriti folijom. Staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 250C. Peći 30 minuta, a zatim otklopiti i naliti belo vino. Poklopiti ponovo folijom i peći još 30 minuta, a zatim otklopiti. Nastaviti sa pečenjem još 30 minuta. Povremeno povrće promešati. Poslužiti toplo.

Нема коментара:

Постави коментар