субота, 24. јануар 2015.

Bakin kolač

4 jaja
200gr secera
150ml ulja
200ml mleka
2 vanilin secera
25 kasike brasna
1 kesica prasak za pecivo
1 rendana korica limuna

Odvojite belanca od zumanaca,belanca umutiti u cvrst sneg i ostavitite po strani.
Zumanca umutiti sa secerom da bude fino kremasta smesa postepeno dodavati ulje mleko brasno pomesano sa praskom za pecivo i koricu od jednog rendanog limuna, smesu lepo izjednacite pa dodajte umucena belanca promesajte pazljivo varjacom da se sjedini fino smesa.zagrejte aparat za galete premazite sa malo ulja ili maslaca aparat
Uzimajte po manju kutlacu testa i stavljajte na sredini aparata pecite 4 do 5 minuta.

U kolac po zelji mozete izrendati jednu jabuku i dodati kaskicu cimeta ako zelite u toj varijanti moze i ne mora.  Ovaj kolac je poznat i po tome sto ima tri imena  :Bakin kolač ,Bakine Galete i Bakin Vafle :)

Нема коментара:

Постави коментар