среда, 15. април 2015.

Trostruki uzitak

Potrebno je za koru:

6 belanaca
200gr oraha mlevenih
200g r šećera kristal
2 kašike brašna
1 kašika prezli
1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
750ml mleka
2 pudinga od vanile
6 žumanaca
100gr šećera
200gr margarina
100gr čokolade za kuvanje

Potrebno je jos:
200gr petit keksa
100ml mleka
2 kašike ruma

Priprrma kore :
Umutiti belanca sa šećerom postepeno dodavati orahe, brašno prezle i prašak za pecivo, smesu sipati u podmazan pleh i peći na 200C oko 25 minuta.

Priprema fila:
Mleko staviti da prokuva, šećer puding i žumanca umutiti zajedno pa dodati u kipuće mleko kuvajte još 3 minuta da se zgusne, sklonite s ringle ohladite i dodajte penasto umućen margarin. Fil podelite na dva dela. U jedan deo staviti 100gr istopljene čokolade za kuvanje.
Na pečenu i ohladjenu koru staviti žuti fil, pa petit kekse koje smo predhodno umočili u mleko pomešano sa rumom, preko petit keksa staviti crni fil pa pusuti mlevenim orasima. Ostaviti da se stegne pa seći na štanglice.

Нема коментара:

Постави коментар