четвртак, 2. октобар 2014.

sladoled torta

150 g keksa bevita celog
250 g margarina,
150gr g čokolade,
120gr  šećera u prahu,
5 jaja ,
150gr krem slaga
Penasto umutiti margarin sa 60 g šećera u prahu.
Čokoladu rastopiti sa malo vode pa prohlađenu dodati u margarin i mutiti dok ne bude formirana homogena smesa.
U jednoj posudi umutiti cist sneg od belanaca, a u drugoj dobro umutiti žumanca sa  60 gr prah   prah secera .
Sjediniti žumanca i belanca i dobro umutiti pa sipati u smesu od margarina i mutiti dok ne bude dobijen fini krem.mutiti oko 10 minuta
Na tacni ređati keks prethodno umočen u mleko.
Premazati filom.
Posebno umutiti šlag krem pa naneti preko fila. ostaviti na kratko u hladnjak oko 10 minuta,pa vratiti u frizider .seci na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар