петак, 25. април 2014.

Rigo Janci

Sastojci za koru

5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
2 kasike vode
2 kasike kakao praha

Krema
500ml slatke pavlake
200gr cokolade crne za kuvanje
1 kesica zelatina

Glazura

50gr cokolade za kuvanje
50gr margarina
1 kasika mleka
1 kasika ulja

Prpiprema kore :Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera, i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. kada se kora ohladi preseci je tako da dobijete dve kore.

Krema Zetatin umutiti sa 3 kasike vode,ostaviti po strani ,zatim Izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci,dodajte umucen zelatin i sve dobro izmiksajte.Filujte kore  biskvit, krem, biskvit. Napravite glazuru i premažite odozgo. 

Glazura cokoladu margarin ulje i mleko istopiti na laganoj vatri i prelite peko kore.

Нема коментара:

Постави коментар