четвртак, 24. април 2014.

Kinder torta

7 belanaca
7 kašika šećera
3 kašike mlevenih lešnika
3 kašike brašna
150g eurokrema
1l mleka
7 žumanca
150g C šećera u prahu
80g pudinga od vanile
3 ravne kašike gustina
200g putera ili margarina
100g čokolade za kuvanje
300g plazma keksa (celog)
Kore: Umutiti belanca, postepeno dodavati šećer, brašno i lešnike. Sjediniti fino smesu, sipati u podmazan pleh i peći na 200 C 20 minuta. Pečenu koru, premazati cipiripi kremom.

Fil: Umutiti žumanca sa pudingom, gustinom u 100 ml mleka. Preostalo mleko staviti da kuva. U kipuće mleko, dodati smesu sa pudingom, gustinom i žumancima, pa kuvati 3 minuta na tihoj vatri. Skloniti sa šporeta, ohladiti. Posebno umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati ohlađenom filu. Fil podeliti na dva dela u jedan deo dodati 100 g istopljene čokolade za kuvanje. Filovati redosledom: Kora, crni fil, odozgo poređati 150 g plazma keksa, prethodno namočen u mleko, pa odozgo žuti fil, preko crni fil, pa opet plazma keks, odozgo žuti fil, preko crni fil. Celu tortu premazati umućenim šlagom. Ostaviti da se stegne, pa služiti

Нема коментара:

Постави коментар