Kora
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika mleka
- 6 kašika ulja
- 1/2 praška za pecivo
Fil
- 750 ml vode
- 6 belanaca
- 9 kašika šećera
- 2 kesice pudinga
- 2 kesice šlaga
- 50gr kokosa
Priprema kore : Umutiti žumanca sa šećerom da bude kremasto, zatim postepeno dodavati mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo i sjediniti fino smesu. Staviti u podmazan pleh i peći na 200*C oko 20 minuta.
Priprema fila: Belanca umutiti u čvrst sneg i ostaviti sa strane, vodu staviti da prokuva, posebno umutiti puding sa šećerom pa dodati u vodu i neprestano mešajući kuvati 3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati sneg od 6 umućenih belanaca, smesu izjednaciti pa preliti preko kore. Odozgo premazati umućenim šlagom. Krempitu ukrasiti po želji kokosom
Нема коментара:
Постави коментар