1 belance
200gr prah secera
1,5dcl vode
2 kesice zelatina
200gr kristal secera
1dcl vode
200gr kokosa
Ekstrat po zelji (jagoda ili malina )
Belance umutiti na maloj brzini ,cim zapeni mutiti na najacoj dok ne dobijete zeljenu cvrstocu to jes kad prevnete posudu da belanjak ne ispada.Dodavajte postepeno secer u prahu dobiicete finu gustu smesu.Posebno prokuvajte 1,5dcl vode sa scerom skinite sa vatre i lagano dodajte u belance non stop miksajuci, miksovati jos 10 minuta.Zelatin ostaviti u 1dcl hladne vode da nabubri to jes da se i lepo otopi pa dodajte smesi sa belancetom miksajte jos 10 minuta i vise ako treba videcete da dobijate finu gustu gumiranu smesu,podelite na dva dela u jedan deo dodajte 150gr kokosa a u drugi par kapi zeljene arome.Na dno tepsije stavite masni papir sipajte prvo smesu sa kokosom rastanjite je fino, pa preko stavite rozu smesu.Stavite u hladnjak oko 3h da se stegne Seci na zeljene kocke pa uvaljajte po zelji u kokos.(ja ih nisam valjala u kokos)
200gr prah secera
1,5dcl vode
2 kesice zelatina
200gr kristal secera
1dcl vode
200gr kokosa
Ekstrat po zelji (jagoda ili malina )
Belance umutiti na maloj brzini ,cim zapeni mutiti na najacoj dok ne dobijete zeljenu cvrstocu to jes kad prevnete posudu da belanjak ne ispada.Dodavajte postepeno secer u prahu dobiicete finu gustu smesu.Posebno prokuvajte 1,5dcl vode sa scerom skinite sa vatre i lagano dodajte u belance non stop miksajuci, miksovati jos 10 minuta.Zelatin ostaviti u 1dcl hladne vode da nabubri to jes da se i lepo otopi pa dodajte smesi sa belancetom miksajte jos 10 minuta i vise ako treba videcete da dobijate finu gustu gumiranu smesu,podelite na dva dela u jedan deo dodajte 150gr kokosa a u drugi par kapi zeljene arome.Na dno tepsije stavite masni papir sipajte prvo smesu sa kokosom rastanjite je fino, pa preko stavite rozu smesu.Stavite u hladnjak oko 3h da se stegne Seci na zeljene kocke pa uvaljajte po zelji u kokos.(ja ih nisam valjala u kokos)
Нема коментара:
Постави коментар