четвртак, 29. мај 2014.

Kokos Bjadera

tamni deo

2dcl mleka
1200gr gr. šećera
180gr margarina
1 kesica vanilin šećera
2 kašika kakao praha 
400 gr mlevenog keksa

svetli deo

2dcl  mleka
180 gr. šećera
150 gr.margarina
1 kesica vanilin šećera
250 gr kokosa
70 gr mlevenog keksa

Priprema tamnog 


Mleko, šećer, vanilin šećer, maslac i kakao dobro zagrejati i mešati dok se sastojci ne sjedine i šećer skroz ne istopi. Ne treba da kuva.
Tako toplo sipati u mleveni keks, izmešati i rasporediti u kalup veličine 28 x 23 cm. 
Ostaviti da se ohladi.

svetli deo

Mleko, šećer, vanilin šećer i maslac dobro zagrejati i mešati sve dok se šećer ne istopi. Toplo sipati u kokos i mleveni keks, izmešati i rasporediti preko tamnog dela. Ostaviti u frizideru da se stegne posuti kokosom pa seci na stanglice.

Нема коментара:

Постави коментар