понедељак, 12. мај 2014.

Lenja pita sa jabukama

250 gr margarina sobne temperature
4 šolje brašna - od 2 dcl.
1 šolja šećera
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 šolja mleka
na vrh noza sode bikarbone
ribana korica od jednog limuna


fil

1,5 kg. jabuka
200 gr. šećera
1 kašikica cimeta

Priprema testa  :Sve sastojke za testo staviti u sud za mešanje i umutiti mikserom ne mutite  previse tek da se sjedini fino smesa pa rukama jos malo umesiti smesu,Testo ostaviti u na hladnom mestu da odstoji 15 minuta.
Priprema fila  izrendati jabuke, dodati šećeer, cimet i i vanilin secer dinstati desetak minuta na umerenoj temperaturi.da se dobije fina ujednacena smesa. Razvući polovinu testa na brašnom posutoj podlozi u koru debljine oko 3,4 mm. i staviti u veću tepsiju. Preko rasporediti jabuke pa prekkriti drugom polovinom testa .Peci u zagrejanoj pecnici na 180c  oko 30 minuta.pecenu pitu ohladiti i seci na kocke pa posuti sa prah cecerom koji smo predhodno pomesali sa vanilin secerom.(Pita je predivna i tanke korice cete dobiti ako pravite u vecem plehu )

Нема коментара:

Постави коментар