четвртак, 29. мај 2014.

Cuspajz od sargarepe

Potrebno je
600gr sargarepe
3 glavice crnog luka
ulje
1 kasika vegete
bibera po ukusu
1/2 vezice persun lista
1 kasika brasna
3 kasike kisele pavlake
1/2 kasikice belog luka u prahu
Priprema : Šargarepu oprati, oljuštiti i iseći na kolutove.Crni luk iseckati sitno. U šerpu staviti  ulje pa dodati seckan crni luk i šargarepu da se dinstaju u malo vode (po potrbi dolivati vodu tokom dinstanja) Kad je šargarepa polugotova dodati seckan persun vegetu beli luk u prahu  i biber. Posebno umutiti jednu kasiku brasna sa malo hladne vode da bude bez grudvica u to dodamo 3 kasike kisele pavlake pa dodamo dinstanoj sargarepi umesati fino smesu da bude bez grudvica skloniti sa vatre  sluziti  toplo uz prilog po zelji pohovanu piletinu ,makarone...:)

Нема коментара:

Постави коментар