уторак, 2. септембар 2014.

Puter kiflice sa susamom

800gr mekog brasna
400ml mleka
2 jaja
1 soljica ulja
1 kasikica soli
1kasikica secera
40gr svez kvasac 
zumance za premaz
susam za posipanje
150gr putera 


Prirema odvojite 70 ml mleka u posebnu cinijicu dublju izmrvite kvasac dodajte kasikicu brasna i kasikicu secera i sipajte tek mlako razmutiti da bude bez grudvica,ostaviti oko 5 minuta da nadodje kvasac.
Kad kvasac odradi istresite ga u posudu sa brašnom pa izmešajte kašikom, neka se sve sjedini. Dodavajte brašno, mešajte i kad već ne bude moglo da se meša počnite sa mešenjem. Nije potrebno dugo mešenje jer ste već dovoljno mutili sastojke. Umesite srednje mekano testo. Kad prestane da se lepi za ruke i kada sa testom pokupite svo brašno i ono što se polepilo po zidovima činije onda je gotovo. Pouljite testo i ostavite da kisne40 minuta.
Kada je uskislo izvadite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite, ne previše, ali taman toliko da testo spadne kao pre nego sto ste stavili da kisne. Tada ga podelite na 3 dela. Oblikujte ga u lopte.  Pobrašnavite površinu i testo odgore pa razvucite u krug, prečnika otprilike 30cm. Isecite nožem za picu na onoliko delova koliko želite ( manje ili veće kifle ). Gledajte da vam trouglovi budu otprilike isti na svaki trougao staviti  po malo omeksalog putera . Izdvojte svaki trougao sa strane pa ga malo rukom izdužite i uvijte kiflicu. svaku kiflicu umocite u umuceno zumance redjajte u pleh koji ste oblozili pek papirom svaku kiflicu pospite susamom peci u zagrejanoj pecnici na 200c 25 minuta. sluzite ih tople lepe su i kad prenoce mekane i ukusne.

Нема коментара:

Постави коментар