Domace piroske
- 300 gr brašna
- 2 jaja
- 2 supena kašika ulja
- 1 kocka kvasca
- 150 ml mleka mlakog
- 100 gr sunke
- 100 gr krem sira sira
- prezle
- 1 kasika vegete
- soli po ukusu
- ulje za przenje
Priprema
- Kvasac razmutiti u šoljici mleka. U činiju staviti 2 žumanca, razmućeni kvasac, ulje, 1 kafenu kašičicu začina, malo soli i brašno. Rukom umesiti testo i ostaviti na sobnoj temperaturi 30 minuta da nadođe.
- Oklagijom razviti testo u pravougaonu koru. Nožem podeliti testo na 12 delova. Na svaki dao staviti malo rendanih sunku i krem sir uviti u rolat.Belanaca umutiti viljuškom. Svaku pirošku umočiti u belanaca a zatim uvaljati u prezle i pržiti na zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi.
- Pržene piroške staviti na kuhinjski ubrus ili salvete da otpuste višak masnoće, sluziti tople.
Нема коментара:
Постави коментар