среда, 24. септембар 2014.

Domace piroske

  • 300 gr brašna
  • 2 jaja
  • 2 supena kašika ulja
  • 1 kocka kvasca
  • 150 ml mleka mlakog 
  • 100 gr sunke 
  • 100 gr  krem sira sira
  • prezle
  • 1 kasika vegete 
  • soli po ukusu 
  • ulje za przenje 

Priprema 

  1. Kvasac razmutiti u šoljici mleka. U činiju staviti 2 žumanca, razmućeni kvasac, ulje, 1 kafenu kašičicu začina, malo soli i brašno. Rukom umesiti testo i ostaviti na sobnoj temperaturi 30 minuta da nadođe.
  2. Oklagijom razviti testo u pravougaonu koru. Nožem podeliti testo na 12 delova. Na svaki dao staviti malo rendanih  sunku  i krem sir   uviti u rolat.Belanaca umutiti viljuškom. Svaku pirošku umočiti u belanaca a zatim uvaljati u prezle i pržiti na zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi.
  3. Pržene piroške staviti na kuhinjski ubrus ili salvete da otpuste višak masnoće, sluziti tople. 

Нема коментара:

Постави коментар