субота, 6. септембар 2014.

BUENO TORTA

BUENO TORTA
vreme pripreme 75 minuta 

Potrebni sastojci:
8 jaja
200 g lešnika
2 pudinga od vanile
800 ml mleka
250 g šećera
200 g nutela eurokrema
12 kašika brašna
300 g plazma keksa
100 g čokolade
270 g margarina
3 kesice šlaga
2 kašike arome ruma

PRIPREMA
Kora:6 belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti seckanim lešnicima i preko staviti smesu. Koru peći na 200 stepeni da blago porumeni. Ohlađenu koru okrenuti sa lešnicima na gore i premazati nutelom.
Fil: žumanca, 6 kašika šećera, 8 kašika brašna i puding skuvati sa melkom. Kada se ohladi dodati umućeni margarin i podeliti na dva dela. U jedan deo fila dodati čokoladu i aromu ruma a drugi deo fila ostaviti takav kakav jeste.
Tortu filovati po sledećem redu: kora - žuti fil - plazma keks natopljen u mleko - čokoladni fil i na kraju ukrasiti šlagom.





Нема коментара:

Постави коментар