четвртак, 11. септембар 2014.

LIONS TORTA

Potrebno je:
250gr lion napolitanki
4 kesice Dr oetker želatina
250gr mlevenog plazma keksa
250gr Dr oetker šlaga
100gr bevita keksa
500gr šećera
1,2l mleka
20 kašika hladne vode
500gr šlag pene
Mleko sa šećerom staviti na šporet da se kuva. Želatin sa vodom staviti u poseban sud da nabubri. Sipati u prokuvano mleko i ostaviti da vri još 5-6 minuta. Šerpu sa mlekom i želatinom staviti u zamrzivač 90 min. U posebnu plastičnu vanglicu staviti šlag penu u to dodati mleko sa želatinom i mutiti mikserom 10 min, tu masu podeliti na 3 dela. U 1 deo dodati lions napolitanke izmvrljene, u 2 deo dodati plazmu a 3 deo ostaje beo. Pleh obložen folijom staviti 1, 3, pa 2 deo i odozgo bevita keks natopljen u mleko i staviti u zamrzivač da se stegne. Prevrnuti na tacnu i odozgo šlag.


Нема коментара:

Постави коментар