Potrebno je :
400 gr mlevenog mešanog mesa,
400 gr. testa za lazanje,
300 gr. kačkavalja za rendanje,
sos bešamel,
1glavica crni uk,
aleva paprika
paradajz
peršun.
origano
Na 1 manjoj glavici crnog luka izdinstati meso,dodati bibera,soli, malo aleve paprike,2-3 krupnija oljuštena paradajza ili oko 2 deci kuvanog paradajza, peršuna i origano.Dinstati da bude gusto.
Bešamel sos: na ulju propržiti da ostane beo 3-4 supene kašike brašna i dodati oko 1/2 l.mleka.Posoliti.Ako je gust dodati još mleka da bude rede.
U vatrostalnu posudu ili pleh odgovarajuće veličine dodati 5 kasika besamel sosa,pa redjati red testa,pa meso pa narendan kačkavalj pa zaliti sa bešamel sosom i tako dok se ne utroši materijal.
Poslednji red treba da bude testo premazano sa bešamel sosom i posuto narendanim kačkavaljem. Peći na srednje zagrejanoj pećnici dok ne porumeni
Нема коментара:
Постави коментар