уторак, 5. август 2014.

Kinder pingvin


 peku se dve  kore od po 3 jaja 

prva kora 
3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
2 kasike ulja
3 kasike mlake vode
1.5 kasika kakao praha
na vrh kasikice praska za pecivo 

Fil
500ml Megle slatke pavlake
1 kesica zelatina
100ml megle mleka

Glazura 
200gr cokolade
150gr margarina
3 kasike megle mleka

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešati sneg od belanjaka. Peći na umerenoj temperaturi.
pleh velicine 20x37 
Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.
Umutiti slatku pavlaku.
Na laganoj vatri otopiti želatin u mleku.
Dodati mleko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku.
Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mleko. 
Staviti jednu koru pa pola kreme, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim delom kreme, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom
ostaviti u frizideru da se stegne 

Нема коментара:

Постави коментар