Najbolji isproban i odlican recept za domaci sladoled ukuse mozete prilagoditi koje zelite
ovde je kombinacija vanila i cokolada
ovde je kombinacija vanila i cokolada
Sladoled od vanile
potrebno je:
Izmiksajte žumance, šećer, mleko i vanilin šećer i kuvajte ih uz stalno
mešanje. Kada provri, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi uz
povremeno mešanje. Kad se sladoled potpuno ohladi, stavite ga u
zamrzivač, a nakon 45 minuta, kada počne da se smrzava, dobro ga
promešajte. Nastavite da mešate svakih 30 minuta sledeća 2 sata
Sladoled od cokolade
Izmiksajte žumance i šećer. Čokoladu rastopite, a za to vreme zagrejte mleko da provri.
Dodajte rastopljenu čokoladu kipućem mleku uz stalno mešanje. Nakon
nekoliko minuta mešanja, smesu dodajte žumancima i dobro je izmiksajte
dok ne dobijete jednoličnu masu.(u sladoled od cokolade na kraju mozete dobdati po zelji i aromu ruma odlican ukus )
Sve zajedno kuvajte na pari oko 30 minuta dok se ne zgusne. Skinite sa
vatre i ostavite da se ohladi, pa nakon nekog vremena stavite smesu u
zamrzivač.
Mešajte svakih 30 minuta u naredna 2 sata . Ako volite komadiće čokolade
u sladoledu, zamrznite ih odvojeno, pa ih kasnije umešajte u gotov
sladoled.
Нема коментара:
Постави коментар