fil od višanja:
- 500 g oceđenih višanja iz kompota,
- 5 dl soka iz kompota,
- 2,5 dl vode,
- 150 g griza,
- 180 g šećera
Za žuti fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 3 kasike šećera,
- 7,5 dl mleka,
- 2 vanilin-šećera,
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
podloga
- oko 150 g keksa petit beurre (za podlogu),
- 2 kesice šlaga
- PripremaZa fil od višanja 5 dl soka iz kompota i 2,5 dl vode staviti da prokuva. Ukuvati griz i posle 10 minuta kuvanja dodati šećer i višnje.posle 3 minute skinuti s vatre.
U cetvrtastu tepsiju za pečenje dimenzija 32 x 23 cm složiti na dno petit beurre keks, preko keksa preliti vruć fil od višanja i ostavite da se ohladi.
Zuti fil
Za žuti fil skuvati pudinge sa 4 pune kasike šećera i vanilin-šećerom i ostaviti da se ohladi.
margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjedinite sa pudingom, mešajući mikserom velikom brzinom
Žuti fil staviti preko fila od višanja, staviti i šlag preko, a zatim ostaviti u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći.ukrasiti po zelji vocnim prelivom
Нема коментара:
Постави коментар