петак, 5. фебруар 2016.

Krem kocke sa visnjama

 fil od višanja:
  • 500 g oceđenih višanja iz kompota,
  • 5 dl soka iz kompota,
  • 2,5 dl vode,
  • 150 g griza,
  • 180 g šećera
Za žuti fil:
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 3 kasike  šećera,
  • 7,5 dl mleka,
  • 2 vanilin-šećera,
  • 250 g margarina 
  • 200 g šećera u prahu
podloga 
  • oko 150 g keksa petit beurre (za podlogu),
  • 2  kesice  šlaga

  • Priprema 
    Za fil od višanja 5 dl soka iz kompota i 2,5 dl vode staviti da prokuva. Ukuvati griz i posle 10 minuta kuvanja dodati šećer i višnje.posle 3 minute skinuti s vatre.
    U cetvrtastu tepsiju  za pečenje dimenzija 32 x 23 cm složiti na dno petit beurre keks, preko keksa preliti vruć fil od višanja i ostavite da se ohladi.

    Zuti fil
    Za žuti fil skuvati pudinge sa 4 pune kasike šećera i vanilin-šećerom i ostaviti da se ohladi.
    margarin  penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjedinite sa pudingom, mešajući mikserom velikom brzinom
    Žuti fil staviti preko fila od višanja, staviti i šlag preko, a zatim ostaviti u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći.ukrasiti po zelji  vocnim prelivom 

Нема коментара:

Постави коментар