среда, 3. мај 2017.

Brza torta od banane i keksa


Sastojci:
450 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
1,5 kg banana
4 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g putera
100 g čokolade za kuvanje
3 dl slatke pavlake
3 dl soka od pomorandže
sok od jednog limuna

Priprema

Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati. Posebno umutiti puter, šećer u prahu i žumanca. Dodati natopljen keks i mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa, a zatim smesu podeliti na dva dela.

U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu smese od keksa. Banane poprskati sokom od limuna i poslagati ih preko fila.
U drugi deo smese dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati, a zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.

Na kraju, slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu, pa je staviti u frižider da se stegne, a potom izvaditi iz kalupa.
O ovoj preukusnoj torti bruje društvene mreže. Probajte, jednostavno se pravi:

Нема коментара:

Постави коментар