potrebno je
2 jaja
5 kasika secera
220gr maslaca
150ml jogurta
300gr brasna
100gr kokosa
1 rendanna korica limuna
1/2 kesice praska za pecivo
Preliv
600ml vode
600gr secera
2 vanilin secera
1 limun
Dobro umutite maslaci jaja, dodajte šećer i jogurt te sve opet dobro pomešajte. Zatim postepeno dodajte brašno,kokos prašak za pecivo umesite dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od dobijenog testa pravite loptice, pa svaku od njih oblikovati na ribežu (najsitnije rupice) da budu duguljaste i dobiju "otisak", zatim složite u pleh i peći. Pecite na 180 C dok ne porumene 30 minuta, Tajna dobre hurmašice je u prelivu. Dobijete je tako da vodu i šećer 600gr šećera i 600 ml vode) skuvate, dodate sok od pola limuna, drugu polovinu narežete na krište i to sve zajedno prelijete preko pečenih hurmašica. Vruće hurmašice prelijte sa vrućim prelivom i ostavite ih preko noći da se dobro natope.
2 jaja
5 kasika secera
220gr maslaca
150ml jogurta
300gr brasna
100gr kokosa
1 rendanna korica limuna
1/2 kesice praska za pecivo
Preliv
600ml vode
600gr secera
2 vanilin secera
1 limun
Dobro umutite maslaci jaja, dodajte šećer i jogurt te sve opet dobro pomešajte. Zatim postepeno dodajte brašno,kokos prašak za pecivo umesite dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od dobijenog testa pravite loptice, pa svaku od njih oblikovati na ribežu (najsitnije rupice) da budu duguljaste i dobiju "otisak", zatim složite u pleh i peći. Pecite na 180 C dok ne porumene 30 minuta, Tajna dobre hurmašice je u prelivu. Dobijete je tako da vodu i šećer 600gr šećera i 600 ml vode) skuvate, dodate sok od pola limuna, drugu polovinu narežete na krište i to sve zajedno prelijete preko pečenih hurmašica. Vruće hurmašice prelijte sa vrućim prelivom i ostavite ih preko noći da se dobro natope.
Нема коментара:
Постави коментар