уторак, 3. новембар 2015.

Kisela paprika bez kuvanja

Jako lepa i ukusna kisela paprika bez kuvanja

Potrebno za 10 tegli

10kg paprike
400gr secera
250gr soli
1 litra sirceta
1 kesica vinobrana
1 vezica persun lista
1 glavica belog luka
biber u zrnu

Parpriku oprati ocistiti od semenki i izrezati na osmine ili kako vi zelite da vam bude na vasoj trpezi.
Secer so i vinobran pomesati u posebnoj posudi,paprike staviti u jednu veliku plasticnu kadicu ,ravnomerno posuti mesavinomj secera vinobran i soli. dodati iseckan persun iseckan beli luk i biber u zrnu zaliti sa 1 litrom sirceta ravnomerno sve izmesati dobro. pokriti cistim kuhinjskim krpama ili stolnjakom i ostaviti da stoji 24h uz povremeno mesanje 5 do 6 puta.Papriku nakon toga slagati u ciste tegle i zaliti tecnoscu koju je ona sama pustila to jes sopstvenim sokom. Zaetvoriti cvrst teglei ostaviti na hladnom i tamnom mestu do sluzenja.

Нема коментара:

Постави коментар