potrebno :
500 gr. mlevenog mesa
8 babura paprika
1 soljica pirinica
1 jaje
1 glavica luka
1/2 kasikice aleve slatke paprike
1 kasikica vegete
soli po ukusu
bober po ukusu
sos
1 dcl. ulja
3 kasike brasna
500ml paradajz soka
1,5 l. vode mlake
soli po ukusu
1/2 kasikice slatke paprike aleve
1/2 kasikice origana
2 veca paradajza
Sve sastojke za punjenje izmesati, ostaviti 20 minuta da odstoje a zatim puniti paprike ne treba puniti papriku do kraja jer ce pirinac prilikom kuvanja da nabubri svaku papriku prekriti kolutom paradajza .
Proprziti brasno na ulju, sipati paradajz, izmesati, doliti vodu, dodati zacine i kada prokuva staviti napunjene paprike kuvati ih 40 minuta na tigoj vatri sluzite uz pire krompir odlicna kombinacija.
500 gr. mlevenog mesa
8 babura paprika
1 soljica pirinica
1 jaje
1 glavica luka
1/2 kasikice aleve slatke paprike
1 kasikica vegete
soli po ukusu
bober po ukusu
sos
1 dcl. ulja
3 kasike brasna
500ml paradajz soka
1,5 l. vode mlake
soli po ukusu
1/2 kasikice slatke paprike aleve
1/2 kasikice origana
2 veca paradajza
Sve sastojke za punjenje izmesati, ostaviti 20 minuta da odstoje a zatim puniti paprike ne treba puniti papriku do kraja jer ce pirinac prilikom kuvanja da nabubri svaku papriku prekriti kolutom paradajza .
Proprziti brasno na ulju, sipati paradajz, izmesati, doliti vodu, dodati zacine i kada prokuva staviti napunjene paprike kuvati ih 40 minuta na tigoj vatri sluzite uz pire krompir odlicna kombinacija.
Нема коментара:
Постави коментар