субота, 31. јануар 2015.

Aromaticni svinski but

2,5 kg svinjskog buta sa kožurom
so, biber
2 kašike meda
10-12 karanfilića
2 kašike jakog senfa
1 pomorandža


1. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Svinjsko meso oprati i osušiti u kuhinjskoj krpi.  Meso natrljati solju i biberom.
2. Pečenje špikovati karanfilićima i peći u rerni oko 150 minuta. Posle 30 minuta preliti sa malo vrele vode. U toku pečenja, meso više puta prelivati sokom od pečenja.
3. Pomešati senf sa medom  U toku poslednjih 20 minuta pečenja, meso više puta premazivati ovom mešavinom. Pre nego što počnete da sečete meso, ostavite ga da se odmori najmanje 15 minuta.
4. Pomorandžu oprati, obrisati i iseći na kriške. Pečenje služiti sa kriškama pomorandže i po želji servirati sa salatom od svežeg ili kiselog kupusa.

Нема коментара:

Постави коментар