среда, 24. децембар 2014.

Kremisimo torta

12 jaja
200gr prah secera
400gr cokolade za kuvanje
500gr margarina
300gr plazme mlevene
6 kasika kristal secera
500ml slatke pavlake

Priprema torte:odvojiti  zumanca od belanaca. Na pari skuvati umućena žumanca sa šećerom u prahu. Dodati čokoladu, kad se istopi ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin pa dodati u ohladjen  fil i dodati mlevenu plazmu. Posebno umutiti 12  belanca sa kristal šećerom pa dodati u fil.
Fil podeliti na pola. Od jedne polovine fila  ispeći tri kore  Ostaviti da se ohlade.
Filovati kore sa  ovim istim filom, samo sto u fil za filovanje dodamo i umucenu slatku pavlaku,
filujemo kora -fil kora- fil kora- cokoladna glazura ili celu ukrasite slagom.

Нема коментара:

Постави коментар